Sinirengastursaan väri vaihtelee normaalisti vaaleanruskeasta keltaiseen. Se ei ole luonteeltaan agressiivinen, vaa koettaa mielummin paeta tai muuttaa värinsä piiloutuakseen. Mutta mikäli sen kehoon ilmestyy sähkönsiniset renkaat, on todella syytä väistyä, sillä sinirengastursas tuntee silloin itsensä uhatuksi ja ”sytyttää varoitusvalonsa”.

Lonkeroiden keskellä on papukaijamainen nokka, jolla se voi purra vaatetuksenkin lävitse – myös märkäpuvun! Sen sylki sisältää erittäin voimakasta myrkkyä, tetrotodoksiinia. Myrkky on kyllin rajua tappaakseen ihmisen mahdollisesti muutamassa minuutissa, eikä siihen tunneta vastamyrkkyä.

Uhri ei yleensä tunne puremaa, mutta seuraukset ovat katastrofaaliset. Aluksi uhri huomaa pian turtaa tunnetta suun ympärillä. Huonovointisuus lisääntyy ja näkö sumentuu ja hyvin nopeasti uhri sokeutuu. Pian hän alkaa menettää tuntoaistinsa ja puhekykynsä sekä kykynsä niellä. Jopa kolmessa minuutissa halvaus on voinut levitä koko kehoon johtaen hengityskyvyn loppumiseen ja sydämen pysähtymiseen. Usein uhrin aistit ovat ennallaan ja hän pysyy tietoisena, mutta kykenemättömänä vastaamaan tai toimimaan.