Steve ”krokotiilimies” Irwin menehtyi ollessaan 4.9. 2006 kuvaamassa uutta luontodokumenttia (”Oceans's Deadliest” - ”Valtamerten tappavimmat”) Isolla Valliriutalla. Irwin sukelsi noin kahden metrin syvyydessä, kun satakiloinen isokeihäsrausku iski noin 20-senttisen piikkinsä hänen rintaansa lävistäen sydämen kohtalokkaasti. Hyökkäys oli salamannopea – kaikki tapahtui sekunneissa.

Jälkikäteen tapauksesta luonnollisesti spekuloitiin tutkijoiden keskuudessa. Arveltiin muun muassa, että rausku oli tuntenut itsensä ahdistetuksi jouduttuaan Irwinin ja kuvaajan väliin. Lisäksi kameran heijastukset olivat saattaneet jotenkin pelästyttää sen.

Tapahtuma on kokonaisuudessaan tallentunut nauhalle (jossa Irwin viime hetkillään vetää piikin rinnastaan), mutta Discovery Channelin mukaan sitä ei tulla koskaan näyttämään julkisesti. Tapauksen jälkeen keihäsrauskuja valitettavasti tapettiin suuria määriä pelosta, ja monessa tapauksessa arvattavasti kostoksi erittäin pidetyn luonnonsuojelijan ja televisiopersoonan kuolemasta. Vähemmän hyvää makua osoittaen South Parkin eräässä jaksossa Steve Irwin esiintyi saatanan syntymäpäivillä rausku rinnastaan roikkuen.

Vain joitakin viikkoja myöhemmin floridalainen James Bertakis joutui samankaltaisen hyökkäyksen kohteeksi, mutta jäi henkiin. Keihäsrausku iski piikkinsä Bertakisin rintaan, ilmeisesti osin sydämeen. Hän ei repäissyt Irwinin tapaan piikkiä irti, mikä saattoi pelastaa hänen henkensä. Tämän lisäksi häntä auttoivat taitavat lääkärit ja valtava onni. Erityisen uskomattomaksi tapauksen tekee se, että Bertakis oli tuolloin 81-vuotias.