Irukandji-syndrooman aiheuttaa pieni määrä pienen meduusan myrkkyä. Tyypillisesti kipu ei ala kovin voimakkaana ja hellittää pian palatakseen 20-120 minuutin päästä paljon pahempana. Myrkky on päässyt hermostoon ja sydämeen ja seurauksena ovat mittaamattomat tuskat. Tästä syystä mahdollinen uhri on saatava nopeasti pois vedestä, eikä häntä saa päästää sinne takaisin eikä esim. auton rattiin!
Varsinaisiin dramaattisiin oireisiin kuuluvat mm. musertavan kivuliaat lihaskrampit, palamisen tunne, yleinen pahoinvointi, sykkeen ja verenpaineen valtava nousu ja voimakkaat psyykkiset tuntemukset, kuten usko koko ajan lähestyvästä kuolemasta. Joskus uhri kärsii keuhkopöhöstä (nesteen kertyminen keuhkoihin), joka voi olla hoitamattomana kohtalokasta.
Pistoksia on kirjattu erityisesti Australiassa välillä Childers ja Broome. Samankaltaisia tapauksia on havaittu myös muualla Tyynellämerellä.
Joka kesä yli kuusikymmentä ihmistä joutuu sairaalaan näistä mahdollisesti kuolemaan johtavista oireista. Irukandjin myrkkyyn kehitellään jatkuvasti vastamyrkkyä.